Home
 
 

 

Tweede Nederlandse beiaardier met een eigen mobiele beiaard?

 

 

In navolging van de beiaardier Boudewijn Zwart, is het opnieuw een Nederlandse beiaardier die binnenkort naar alle waarschijnlijkheid kan concerteren op een eigen mobiele beiaard.

De beiaardier van Maastricht, Frank Steijns, heeft immers grootste plannen met het nieuwe klokkenspel van 28 klokken dat momenteel de hele wereld meereist met het orkest van André Rieu.
Frank is eerste violist in dit orkest, en heeft naar aanleiding van een groots opgezet openluchtconcert in Maastricht in 2005 veel succes geoogst met een samenspel tussen orkest en beiaard (fragment, te beluisteren via deze site, zie homepagina).


Frank Steijns bespeelt de beiaard van de Sint-Servaasbasilike te Maastricht

Het nieuwe klokkenspel is bovendien een primeur, want het maakt gebruik van een nieuwe type "electronische" klepel, die de dynamische verschillen weergeeft zoals gespeeld door de beiaardier op het beiaardklavier. De verbinding is dus niet mechanisch, maar eveneens electronisch. Belangrijke nuance hierbij is dat het geen automatische beiaard is, maar nog steeds manueel wordt bespeeld, waarbij de beiaardier alle speelmogelijkheden heeft zoals bij een gewone beiaard.

De foto's van dit klokkenspel, kan U bekijken in de fotogalerij (linkerkant homepagina).

 

 
terug naar nieuws

 

 

organisatie | informatie | concertkalender | publicaties | contact | home