Beiaardiers doorbreken de stilte!

Stad

Toren Beiaardier(s) Initiatief
Ieper Belfort Ludo Geloen Elke zaterdag tussen 14 en 15u is er een concert ter ere van de hulpverleners onder de titel `we zullen doorgaan` - met dit lied start en eindigd het concert ook.
Lier Sint-Gummaruskerk Koen Van Assche Naast de wekelijkse bespelingen op zaterdag komt er ook een bespeling bij op woensdag tijdens de maatregelen. Telkens van 12 tot 13u. De concerten worden gelivestreamd op de facebookpagina.
Herentals Belfort Koen Van Assche De bespelingen zijn dit jaar enkele weken vroeger gestart door de maatregelen, om de beiaard toch te doen spelen. Elke zaterdag van 15u tot 16u.
Turnhout Sint-Pieterskerk Koen Van Assche De marktbespeling is niet afgeschaft. Zaterdag van 10u tot 11u. verzoekprogramma`s
Genk   An Lommelen en Wim Van den Broeck Oproep tot verzoeknummers via genkhelpt.be en facebookpagina voor de bespelingen.
Gent Belfort Kenneth Theunissen en Jakob De Vreese Elke avond om 19u word het lied Mia van Luc Devos gespeeld als prelude voor het applaus om 20u. Iedereen die wil kan meezingen uit volle borst.
Geraardsbergen Sint-Bartholomeuskerk Jakob De Vreese Op zaterdag 21 maart om 19u30 is er een speciaal beiaardconcert dat ook gelivestreamd wordt. Hierop zal er passende muziek gespeeld worden ter ere van de hulpverleners.
Neerpelt   Jan Verheyen Op zaterdag bespeling om 11u in het teken van troost
Hasselt   Jan Verheyen Op zaterdag om 14u bespelingen in het teken van troost
Mechelen Sint-Romboutstoren Eddy Marien passende muziek voor tijdens de coronacrisis; de beginmelodie zal "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy zijn om mensen hoop te geven. Verder melodieën als "The sound of silence" van Paul Simon om de stilte te verklanken, een humoristische noot met "Always look at the bright side of life" van Eric Idle, maar ook ernstige klassieke muziek als het Adagio van Albinoni en Jesu, meiner Seelen Wonne van Johann Sebastian Bach.
Leuven Sint-Pieterstoren Eddy Marien passende muziek voor tijdens de coronacrisis; de beginmelodie zal "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy zijn om mensen hoop te geven. Verder melodieën als "The sound of silence" van Paul Simon om de stilte te verklanken, een humoristische noot met "Always look at the bright side of life" van Eric Idle, maar ook ernstige klassieke muziek als het Adagio van Albinoni en Jesu, meiner Seelen Wonne van Johann Sebastian Bach.
Mol Sint-Pieter-en Pauwelkerk Carl Van Eyndhoven Onze beiaardier speelt elke zaterdag op de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het centrum. Om iedereen wat op te beuren tijdens de coronacrisis, geeft hij iedereen de kans te stemmen op je favoriete song. Onze beiaardier Carl Van Eyndhoven speelt deze nummers dan op zaterdag tussen 15.30 en 16.30 uur. Je kan stemmen op jouw favoriete verzoeknummers op: www.gemeentemol.be/beiaardtijdenscorona tot vrijdagmiddag 12 uur. Op de facebookpagina ‘beiaard mol’ zie je welke songs hij volgende zaterdag speelt. Meer info: erfgoed, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be
Peer Sint-Trudokerk Wim Van den Broeck Er is momenteel geen wekelijkse markt op maandag maar de beiaard zal toch ter ondersteuning spelen omstreeks 10 uur. De bespeling zal worden aangevat met het lied "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy.
Diest Sint-Sulpitiuskerk Wim Van den Broeck Er zal een extra bespeling worden voorzien waarbij de bespeling zal aangevat worden met het lied "We zullen doorgaan" van Ramses Shaffy.
Ronse Sint-Hermesbasiliek Dominique Wybraecke Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april telkens om 11u speelt de stadsbeiaardier een verzoekprogramma. De inwoners van Ronse kunnen hun favoriete nummer doorgeven via de facebookpagina van de Stad Ronse.
Mechelen Onze-Lieve-Vrouw-over-de-dijlekerk Dina Verheyden Op vrijdag 27 maart van 11u tot 12u zal er een extra concert zijn met aangepaste muziek.
Brugge Belfort Wim Berteloot De beiaardconcerten op woensdag, zaterdag en zondag (11:00u) starten met "We zullen door gaan" van Ramses Shaffy en eindigen met "Salut d'Amour": een muzikale groet aan alle zieken, slachtoffers en hulpvrleners.
Damme   Frank Deleu Op Vrijdag 27 maart is er om 15u een beiaardconcert om de thuisblijvers te onerhouden en de hulpverleners te ondersteunen.
Leuven Vredesbeiaard Luc Rombouts Op de vredesbeiaard van Abdij van Park zal er een extra wekelijkse bespeling bijkomen op dinsdagen van 17 tot 18u. Er zal een aangepast programma zijn met optimistische en empatische liederen. Oproep tot verzoeknummers via Facebook en andere kanalen.
Leuven Universiteitsbibliotheek Luc Rombouts De wekelijkse bespelingen op dinsdag van 19u tot 19u45 en op woensdag van 13u tot 13u45 zal te zien zijn via Livestream op www.kuleuven.be/beiaard (Klik op `luister live`). Er zal een aangepast programma zijn met optimistische en empatische liederen. Oproep tot verzoeknummers via Facebook en andere kanalen.
Leuven Groot Begijnhof Luc Rombouts Elke 1ste en 3de woensdag van de maand zal er een bespeling zijn van 19 tot 20u. Er zal een aangepast programma zijn met optimistische en empatische liederen. Oproep tot verzoeknummers via Facebook en andere kanalen.
Tienen Sint-Germanustoren Luc Rombouts De marktbespelingen (ook wanneer de markt niet doorgaat) op dinsdag van 10u30 tot 11u30 zal achteraf te zien zijn op youtube via www.tienen.be. Er zal een aangepast programma zijn met optimistische en empatische liederen. Oproep tot verzoeknummers via Facebook en andere kanalen.
       

Ontbreekt er een initiatief? Laat het ons a.u.b. weten via vbv@beiaard.org - we plaatsen het er graag bij!